Τετάρτη, 26/09/2018
logo

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Συνεχίζουν να πληρώνουν τα άτομα με Διαβήτη την ολιγωρία του ΕΟΠΥΥ

Δημοσίευτηκε : Δευ, 20/03/2017

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με θέμα: «Συνεχίζουν να πληρώνουν με το «αίμα» τους τα άτομα με Διαβήτη την ολιγωρία του ΕΟΠΥΥ».

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ εκφράζει την έντονη αντίδρασή της στο γεγονός ότι παρεμποδίζεται η είσοδος των νέων τεχνολογιών που μόνο όφελος μπορούν να προσφέρουν στον πάσχοντα με απομάκρυνση των επίπονων και επικίνδυνων επιπλοκών, οι οποίες αυξάνουν υπερβολικά το κόστος για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥΥ με παγερή αδιαφορία και σκληρότητα κλείνει την πόρτα στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο σύστημα στιγμιαίας παρακολούθησης γλυκόζης, σύστημα το οποίο καταγράφει ανώδυνα και αναίμακτα τις τιμές σακχάρου και συμβάλλει στον καλύτερο αυτοέλεγχο και την αποτελεσματικότερη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η συνεχιζόμενη αναβλητική συμπεριφορά του ΕΟΠΥΥ, τουλάχιστον 6 μήνες τώρα και η μη αποζημίωση του συστήματος αυτού, το οποίο έδωσε ελπίδες σε όλους τους πάσχοντες και ιδιαίτερα στους γονείς μικρών παιδιών, που τα βλέπουν να τρυπούν τα δάχτυλά τους ματώνοντας αμέτρητες φορές καθημερινά, δημιουργεί σε όλους μας εύλογα ερωτηματικά και σοβαρούς προβληματισμούς σε σχέση με τους αδιευκρίνιστους λόγους που το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ κωλυσιεργεί για άλλη μια φορά σε κάτι σχετικό με το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν για ποιους λόγους δεν καταφέρνει το συγκεκριμένο θέμα να μπει ως θέμα ημερήσιας διάταξης στις τακτικές συνεδριάσεις του ΕΟΠΥΥ και ποιος είναι ο ρόλος του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ. Δεν θα έπρεπε να αφουγκράζεται τα προβλήματά μας και να προωθεί λύσεις;

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ απαιτεί την επίλυση του ζητήματος «ΤΩΡΑ». Η δικαιολογία της τροποποίησης του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας για την παράταση διεκπεραίωσης των προβλημάτων δεν γίνεται πλέον αποδεκτή.

Ζητάμε λύση στα προβλήματα των ανθρώπων με Διαβήτη της χώρας «ΤΩΡΑ», όταν μάλιστα σύμφωνα με την Η.Δ.Ι.Κ.Α., από την αρχή λειτουργίας του συστήματος έως τα μέσα του 2016, τα άτομα με Διαβήτη για τα οποία έχει καταχωρηθεί τουλάχιστον μία συνταγή είναι 1.010.621.

Η υγεία είναι δώρο που μας προσφέρθηκε και δεν την διαπραγματευόμαστε!

Είμαστε διατεθειμένοι, προκειμένου να δοθεί άμεση θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας, να βοηθήσουμε τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να κατανοήσει  πώς είναι να ζεις με το  Διαβήτη.


Ακολουθήστε μας

Εγγραφή στο newsletter