Τετάρτη, 26/09/2018
logo

Προβλήματα από την τιμή αποζημίωσής των σκευασμάτων ειδικής διατροφής

Δημοσίευτηκε : Πεμ, 15/06/2017

Η απόφαση του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας, να μην ορίζεται υποχρεωτική χονδρική τιμή αποζημίωσης για τα σκευάσματα ειδικής διατροφής, αλλά μόνο τιμή αποζημίωσης από τον Οργανισμό.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει «αλαλούμ» στην αγορά, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, η απόφαση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να υποχρεώνονται οι φαρμακοποιοί να καλύπτουν από δικά τους χρήματα την οποιαδήποτε διαφορά της τιμής αποζημίωσης που προκύπτει, καθώς με την ίδια απόφαση απαγορεύεται οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τη διαφορά της λιανικής τιμής του σκευάσματος, από την τιμή αποζημίωσης που καθόρισε ο ΕΟΠΥΥ.

Τα ποσά αυτά υπολογίζεται ότι κυμαίνονται από 5 έως 20 ευρώ για το κάθε σκεύασμα. Ο ΦΣΘ ζητεί την άμεση αλλαγή της απόφασης αυτής και προτείνει να καθορίζει ο ΕΟΠΥΥ και τις χονδρικές τιμές των συγκεκριμένων σκευασμάτων-οι οποίες να είναι δεσμευτικές και για τις προμηθεύτριες εταιρείες-, υπολογίζοντας ταυτόχρονα και το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών.


Ακολουθήστε μας

Εγγραφή στο newsletter