Τετάρτη, 26/09/2018
logo

Στα κάγκελα οι φαρμακοποιοί για τα αναλώσιμα που δεν έχουν πληρωθεί από τον Ιανουάριο

Δημοσίευτηκε : Παρ, 09/06/2017

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου γίνεται τελικώς η οριστικοποίηση της πληρωμής για τα αναλώσιμα του Ιανουαρίου, με τον ίδιο τρόπο που γίνονται οι πληρωμές των φαρμάκων, ενημερώνει μέσω του facebook ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), Κωνσταντίνος Λουράντος, τους φαρμακοποιούς.

Την ίδια ημέρα αναμένονται και οι πληρωμές για τα φαρμακευτικά είδη για το μήνα Μάρτιο.

Παράλληλα, έχουν ανακοινωθεί και τα ονόματα των φαρμακοποιών (293 φαρμακεία πανελλαδικά), οι λογαριασμοί των οποίων παρουσίασαν προβλήματα (π.χ. δεν είχαν τιμολόγιο, είχαν γνωματεύσεις λιγότερες από αυτές που ήταν δηλωμένες κτλ.), οι οποίοι επίσης θα αποπληρωθούν.

Μέχρι αυτό να γίνει πραγματικότητα, ωστόσο, οι φαρμακοποιοί βρίσκονται οικονομικά  σε τραγικό σημείο, καθώς για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων δεν έχουν πληρωθεί από τον Ιανουάριο, ενώ σε λίγες ημέρες γίνονται και οι υποβολές του Μαΐου.

Στα χρέη αυτά, τα οποία υπολογίζονται περίπου 8,5 εκατ. ευρώ για κάθε μήνα, προστίθενται οι πληρωμές των ιατροτεχνολογικών (άλλα 3 εκατ. ευρώ περίπου το μήνα), οι πληρωμές φαρμάκων που είναι δύο μήνες πίσω, οι πληρωμές από τις συνταγές Ευρωπαίων πολιτών, καθώς φυσικά και τα διαιωνισμένα ληξιπρόθεσμα χρέη των ετών 2011-2012 που ανέρχονται στα 17 εκατομμύρια ευρώ. 

Απειλές για αναστολή εκτέλεσης γνωματεύσεων

Χαρακτηριστικό της τραγικότητας της κατάστασης είναι ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πέλλας ανακοίνωσε ότι αν δεν πληρωθούν οι φαρμακοποιοί του νομού έως τις 16 Ιουνίου για τις γνωματεύσεις αναλωσίμων, τότε θα προγραμματίσουν Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν την αναστολή εκτέλεσης συνταγών αναλωσίμων!

Πηγή: farmekeutikoskosmos.gr


Ακολουθήστε μας

Εγγραφή στο newsletter